diumenge, 23 de maig del 2010

Avui em sento...

Buscant per la xarxa, hem descobert un blog magnífic, extraordinari, ple de petites grans coses que ens han xocat, ens han fet adonar de la imensitat de recursos i activitats que encara ens queden per conèixer. (Blog de MªTeresa Abellan)

Abans de descobrir aquest blog, nosaltres ja haviem creat una etiqueda dedicada a l'educació emocional, i cercant i xafardejant pel blog hem descobert aquesta activitat, i hem pensat que seria interessant que tothom en pogués gaudir i aquí us la deixem...

ACTIVITAT: Avui em sento…

BLOC TEMÀTIC: Consciència emocional

OBJECTIU i/o FINALITAT DE LA SESSIÓ: Introducció d’emocions que es treballaran a la classe: Content/a, trist/a, enfadat/da, por, sorpresa.

ASSISTENTS: Tutora i infants.

DESENVOLUPAMENT DE L’ACTIVITAT:
A partir de tenir ja en funcionament el racó de les emocions, es volen introduir cinc emocions: content, trist, enfadat, por i sorpresa Amb la tutora vam pensar que cada dia, quan els infants arribessin a l’escola, podien manifestat el seu estat d’ànim. Van adaptar el racó i crear els materials per a fer realitat el que ens semblava era important. Dir, de manera voluntària, i poder compartir-lo amb els companys l’estat d’a`ànim que tenien quan entraven a l’escola.

Comença la sessió i els infants troben dins el racó de les emocions unes imatges. La tutora pregunta als nens què pot ser aquelles imatges, quina emoció manifesten…..

Tot modelant, la tutora comença a explicar que ella avui ha vingut a l’escola contenta perquè pel camí……..

Com has vingut tu, Paula? Per què? Què t’ha passat? ….

Era important transmetre als infants que podem saber com ens sentim i també el perquè ens sentim d’una o altra manera.

PD Al llarg del dia els infants poden canviar el seu nom de lloc d’emoció depenent d’allò que els passa.

ACORDS PRESOS, COMPROMISOS ADQUIRITS..
La tutora i els mateixos alumnes poden decidir com ha de funcionar aquest racó. També cal decidir si cada vegada que un alumne/a fa un canvi d’emoció el comunica o no a la resta de companys.

RECURSOS I MATERIALS:

- Imatges de les cinc emocions.

- Noms dels infants de la classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada