dimecres, 26 de maig del 2010

El niño con autismo, otra manera de estar en el mundo.


Autors: Jordi TorrentsReynés i Isabel Paula Pérez

El niño con autismo, otra manera de estar en el mundo és un llibre de contes que una doctora i professora universitària barcelonina experta en autisme i un pedagog i periodista han realitzat per donar a conèixer, a partir de casos reals, una realitat encara força desconeguda com és l’autisme.

El llibre vol anar més enllà de textos habitualment més centrats en aspectes mèdics, psicològics i educatius, sovint complicats per a la gent que vol apropar-se a una realitat encara força desconeguda com és l’autisme.

Les realitats i circumstàncies per les que passen els nens diagnosticats d’autisme i les seves famílies s’aborden de la mà dels contes.

El llibre s’estructura en quatre relats, basats en casos reals, però amb els noms canviats, i un epíleg que reflexiona sobre el concepte de normalitat. Cada història compta també amb un apartat final en què s’analitza d’una forma una mica més tècnica alguns dels elements destacats al conte.

Els autors reflexionen sobre les fronteres entre la normalitat i l’anormalitat i s’endinsen en com pot ser el dia a dia d’unafamília amb un fill autista, coneixent una mica millor un procés on conviuen il·lusions, expectatives, conductes, aprenentatges, relacions, diagnòstics, situacions familiars, reptes i conquestes diàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada