dimarts, 18 de maig del 2010

Incloure és conviure

L’Àrea de Benestar Social i l’Ajuntament de Terrassa han produït un programa de televisió que consta de 13 capítols sobre persones amb discapacitats derivades de malalties mentals que crec que mereix una mica del nostre temps.
Amb el programa “Ments” intenten trencar estigmes per a que els trastorns mentals no es visquin en soledat, amb aïllament. És una acció de sensibilització i de transformació per a una societat on les persones amb malalties mentals i les seves famílies puguin viure amb ple reconeixement de drets, sense estigmes, amb recolzament social i amb la màxima autonomia i inclusió social.
En cada capítol dóna a conèixer els recursos socials i les activitats dels quals són usuàries les persones amb malaltia mental i les entitats socials que hi participen. Es tracten diferents temes relacionats amb la detecció precoç, l'adolescència i el consum de drogues, el suport social a la família, les activitats culturals, esportives i de lleure, l'habitatge, els centres de dia, el món laboral...
Com que creiem que aquesta temàtica està estretament lligada al món educatiu us deixem un capítol dedicat als infants amb trastorn de l'espectre autista (TEA) en el qual a través de diferents històries personals de famílies que viuen el dia a dia dels nens que pateixen aquest trastorn, i de les veus d'alguns professionals, s’intenta donar llum sobre un tema que sovint està carregat de prejudicis i estereotips. També us afegim un link per a qui vulgui seguir veient els altres capítols.




http://ments.minisites.xtvl.tv/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada