dimarts, 1 de juny del 2010

Els Drets dels més petits

Per fer entendre els Drets dels Infants, hem ideat un conjunt d’activitats amb les quals esperem que els nens/es gaudeixin i aprenguin els drets que tenen i el que això comporta.
Es pretén que els nens i les nenes, a través de les diferents activitats que hem escollit, aprenguin a identificar els seus propis drets i els dels altres, així com també conèixer aquelles situacions desfavorables, on molts infants no reben una educació, sanitat, un habitatge, un joc i fins i tot una identitat; que jutgin el que és bo i el que és dolent per un ésser humà.
A més a més, voldríem que els infants fossin capaços de diferenciar les situacions favorables de les desfavorables, per així poder valorar més la situació en la que viuen (envers als més desfavorits); també volem deixar constància de la importància que rep la família i l’equip docent sobre aquest tema.
A través d’aquest projecte es treballa d’una manera senzilla un tema no gaire fàcil d’entendre pels més petits, ja que és un tema una mica desconegut pels infants, i molt sovint pels adults també.
Els drets dels infants és un tema que al dia d’avui no es treballa gaire als CEIP, ni tampoc a les escoles bressol; i és per aquest motiu que hem escollit dur-lo terme, a partir de la pràctica de les activitats.

A qui va destinat?
Creiem que les nostres activitats estan destinades per dur-les a terme amb infants de cicle superior, els de cinquè i sisè. Com ja hem comentat anteriorment, és un tema molt abstracte a tractar, per aquest motiu obtem a treballar amb els més grans de l'escola.


Dia Internacional dels Drets dels Infants
Hi ha el Dia Internacional dels Drets dels Infants, el dia 20 de novembre, on arreu es viu d'una manera festiva, on nosaltres també la celebrarem a través de les activitats nombrades anteriorment. Aquest dia s'aprofita per sensibilitzar la població entorn als infants, per a què aquests puguin gaudir dels seus drets.

Esperem que qualsevol, estigui d’acord en què l’infant ha de ser educat en esperit de comprensió, tolerància, amistat entre els pobles, pau, i amb plena consciència que ha de consagrar les seves aptituds i energies al servei dels seus semblants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada